За героїзм, проявлений під час захисту незалежності та територіальної цілісності України четверо військових з Вінниччини удостоїлися високих державних нагород від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджено Віталія Падюка – жителя Тульчинської громади. Від початку повномасштабної війни захисник мужньо боронить Україну в одній із штурмових бригад.

Разом із побратимами Віталій Падюк давав відсіч окупантам на окупованих територіях.

Також за сумлінне і успішне виконання бойових завдань «Срібним хрестом» відзначено нашого земляка з Тростянецької громади, капітана поліції Сергія Когутовського.

Інспектор Штурмового полку Національної поліції України «Цунамі» знищує ворогів на одному з найгарячіших та найнебезпечніших напрямків.

Військовослужбовцю 14-ї окремої механізованої бригади Миколі Волуцькому також вручили почесну нагороду нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомляє Барська міська рада.

Відзнаку військовий отримав «За проявлену особисту мужність, героїзм, стійкість, рішучість і заслуги при виконанні військового обов’язку».

Микола Волуцький народився в с. Комарівці. Йому 40 років. У серпні 2014 році пішов на захист України. Спершу на посаді розвідника, далі командира розвідки виборював свободу у боях за Дебальцеве.

У 2015 році військовий був обраний сільським головою с. Комарівці, пропрацювавши усю каденцію.

В березні 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ та продовжив свій бойовий шлях у складі 14-ї окремої механізованої бригади. Брав участь у боях на Житомирському, Миколаївському, Харківському напрямках.

Далі був направлений на Бахмутський напрямок в Соледар. З побратимами тримав оборону Лисичанська. Далі перенаправлений знову на Харківський напрямок. Після відбиття Куп’янську продовжує нести службу на Куп’янському напрямку.

Головний сержант Михайло Іщук з Козятинської громади, що на Вінниччині, отримав високе визнання за відданість та мужність — нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Земляки висловили вдячність за великий внесок Михайла у військову справу та його відданість Батьківщині.