Нещодавно Апеляційний суд Вінницької області відсторонив від посади керівницю вінницького підрозділу Державної аудиторської служби (колишня КРУ) Олену Вахновську. Колегія суддів під головуванням Анатолія Кривошиї погодилася з доводами прокурора, що, перебуваючи на посаді начальника управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області, підозрювана зможе спотворити докази, впливати на свідків і інших осіб, які фігурують у негласних слідчих діях.

Нагадаємо, у ніч на 19 жовтня прес-релізи усіх силових служб розповідали, як «на гарячому» затримали начальника одного з відділів управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області та керівника структурного підрозділу Держаудитслужби України саме у момент передачі йому 10 тисяч гривень хабара. Слідчі вважають, що група посадових осіб управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області організувала систему поборів з підлеглих для подальшої передачі грошей керівництву одного із підрозділів Держаудитслужби України. Кошти планували витратити на харчування, проживання, дозвілля начальника Управління внутрішнього аудиту  Держаудитслужби України. Також планували дати їй хабар, щоб не проводилася повна всебічна об’єктивна перевірка внутрішнього аудиту в управлінні Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області і не фіксувала знайдені порушення.

За версією правоохоронців, Олена Вахновська і влаштувала передачу «ревізорові» 10 тис. гривень неправомірної вигоди. Тому її і начальника відділу підозрюють в організації злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Тоді ж її у залі суду взяли під варту, залишивши можливість внести заставу 134 тисячі гривень. Олена Вахновська знайшла гроші на заставу. Винною себе не вважає і втікати кудись за кордон, як цього побоювалися слідчі, не збирається. Хто знає Олену Вахновську, переконані, що її просто підставили, щоб вижити із посади.

Редакція «33-го» готова вислухати О. Вахновську. Просимо вийти на зв’язок.