Серед них був і наш земляк – Костянтин Ільницький. Він – заступник директора з соціальних питань Вінницького учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих та керівник відокремленого підрозділу-філії Спортивної федерації незрячих України у Вінницькій області та радник мера з прав людей з інвалідністю по зору. Чоловік здобув срібну медаль у ваговій категорії 90 кг та отримав путівку на чемпіонат світу, який восени відбудеться у Португалії.

– Загалом на чемпіонаті у мене було три поєдинки. Спочатку моїм суперником був спортсмен із Ужгорода, потім із Луцька, – каже Костянтин. – У боях отримав чисту перемогу, тобто як у боксі нокаут. А у фіналі зустрівся із Едуардом Тропіновим із Донецька, який довгий час був у збірній України. Наш бій тривав аж чотири хвилини і закінчився моєю поразкою. Адже Едуард технічно сильніший. Він сам ходить, бачить рухи, має світовідчуття. Втім, срібною медаллю чемпіонату я задоволений та щиро вдячний Богу, своїм колегам, родині та всім, хто у мене вірить. А особлива вдячність моєму тренеру Миколі Левицькому. Він — майстер спорту міжнародного класу, заслужений майстер спорту із дзюдо України, чемпіон Європи, призер світу, призер паралімпіади у Пекіні 2008 року та учасник паралімпійських змагань.

Костянтин пригадує, що втратив зір у 25 років при побутовій травмі. До того займався у рідній Жмеринці греко-римською боротьбою, під час навчання був у збірній училища по самбо, працював у силових органах. А дзюдо з’явилось у його житті три роки тому.

У планах Костянтина Ільницького поїхати на чемпіонат світу у Лісабон. Але все залежить від фінансування. Сума підйомна — 100 тисяч гривень. Впевнені, що місто, область та небайдужі обов’язково допоможуть і наш земляк прославить Вінниччину на міжнародній спортивній арені.