Про це заявила напередодні громадська спілка “Всеукраїнська аграрна рада”.

Дороги будуть заблоковані з 10:30 до 11:30.

Зокрема, на Вінниччині обіцяють перекрити автодорогу М-12 у селі Степове Гайсинського району.

У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок фермерів підштовхнула податкова політика влади на користь аграрних олігархів.

“Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Ця норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн”, – повідомили у “Всеукраїнській аграрній раді”.

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають цю законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися і набувати великих масштабів, вказали у ВАС.

“Наступні перекриття доріг заплановано на 20 березня. Точний час і місця перекриття доріг будуть повідомлені у п’ятницю, 16 березня. Будь ласка, майте на увазі цю інформацію при плануванні ваших поїздок. Просимо вашого розуміння за вимушені незручності”, – підкреслили в громадській організації.