Володимир Зеленський нагородив розвідника Олега Дуженького з села Мигалівці Барської громади до Дня Соборності України особливого нагородою –  «Хрестом бойових заслуг».

“Для всіх нас Олег є прикладом сміливості, відваги і відданості принципам. Він став на захист країни ще в ході бойових дій АТО. Захищав Україну у період з 2016 по 2019 роки. На момент повномасштабного вторгнення Олег працював в Англії. Будучи справжнім воїном та патріотом своєї держави, він не зміг залишитись осторонь. Тому у 2022 році розірвав робочий контракт, повернувся додому, без вагань поповнив ряди захисників України та знову взяв зброю до рук, потрапивши до 130-го окремого розвідувального батальйону. Пишаємося нашим земляком!”, – йдеться у повідомленні.

На сайті глави держави вказано, що нагороджено солдата Олега Дуженького, який неодноразово здійснював розвідку в тилу противника.

Як відомо, відзнакою Президента України «Хрест бойових заслуг» нагороджують військовослужбовців ЗСУ та інших військових формувань за видатну особисту хоробрість та відвагу, або за видатний геройський вчинок під час виконання бойового завдання в особливо небезпечних ситуаціях.

Ось так буває, ті, хто облаштувався був за кордоном до війни, відчули серцем, що Україна – понад усе! І повернулись до серцем обраної землі, Батьківщини!

В той час як 800000 чоловіків призовного віку незаконно втекли з України.

Але тут є важлива деталь. Не з добра цей героїчний розвідник у 2019-му, мобілізувавшись із АТО, поїхав на заробітки в іншу країну.

Напевно тому, що не достатньо тоді країна цінувала тих, хто захищав її.

Ми маємо зробити велику роботу над помилками. Щоб подібне не повторилось!

Героїв треба не лише поважати, але й дбати про них, їхні родини. І свою Армію! Щоб не годувати чужу.

Андрій Власенко