Бо на ринг вийшли рок-виконавці. Таким чином зуміли зібрати близько 60 тис. грн.

В той день була багатогодинна тривога, але навіть вона і холод не змогли зірвати подію. Натовп студентів зібрався біля одного з корпусів ВНТУ. І дочекався, коли пролунав відбій тривоги. Вже за мить розпочався концерт.

Основна ідея “Рокового збору” – це змагання між університетами. Технічний, медичний та донецький університети створили свої банки для донатів. Дух суперництва підсилювали і конкурси та  розіграші, які проводили організатори.

Виступали гурти “Suo”, “VERIGO”, а також виконавець Віталік. Грали як авторські пісні, так і кавери на популярні хіти. Сцену заливали світломузика та дим. Біля сцени танцювали глядачі.

Ритм-гітарист та співак гурту “Suo” Владислав Пархоменко розповів про свої почуття під час виступу:

“В мене постійно крутиться в голові думка, що хтось скаже: от, там люди воюють, а ви тут в безпеці пісеньки якісь співаєте і незрозуміло, чим займаєтесь. Але якщо ця ідея захопила стільки молоді і студенти під музику донатили на ЗСУ, то не така вже й погана ідея з цими пісеньками. А такими  концертами можна збирати нормальні суми на потреби наших захисників. І наближати нашу Перемогу. Дякую всім хлопцям та дівчатам, які вірять і знають, що можуть бути корисними для України”.

А “Роковий збір”, який задонатили студенти трьох вінницьких університетів під час концерту склав майже 60 тис. грн. Усі кошти, як зазначають організатори, будуть передані на потреби 28-ї окремої механізованої бригади. Ці кошти зараз не будуть зайвими армійцям.

Олег Остапець