Журналісти отримали список військовозобов’язаних, які залишили країну в 2023 році за сприяння Волинської обласної адміністрації через систему “Шлях”. Потрапити за кордон допомагали кілька благодійних фондів, які оформляли подорожніх, як волонтерів. Подібним чином за межі України їздили сини народного депутати з Вінниччини Геннадія Вацака.

Про це йдеться у розслідування “Української правди”.

Серед волонтерів волинського благодійного фонду, які залишали Україну, багато відомих особистостей, зокрема, футболісти “Динамо Київ” включно з Олександром Шовковським, син регіонала Валентина Ландика, ітішники, кухарі, бізнесмени, колишні митники, прокурори та судді та навіть експомічник керівника Офісу президента Андрія Єрмака продюсер Сергій Перман. Він тричі вносився у систему “Шлях”.

Окремо журналісти виділили волонтерів Станіслав та Владислав Вацак, 2002 та 1995 року народження. Обоє є синами народного депутата Геннадія Вацака. Вони виїздили за кордон на автомобілях Bentley та Lamborghini.

“Нещодавно ми уже розповідали, що депутат Вацак придбав у 2023 році Rolls-Royce вартістю близько 600 тисяч доларів та приїжджає на цій, одній з найдорожчих у світі автівок, на роботу до урядового кварталу. Тому для такої родини, схоже, волонтер на Lamborghini – це також прийнятно”, – зазначає розслідувач Михайло Ткач.