Зокрема очільник обласної військової адміністрації доповів про стан економіки, гуманітарної політики, оборонної роботи, підтримки ЗСУ та Сил оборони, роботу з сімʼями захисників та реабілітацію поранених земляків.

Депутати підтримали звіт начальника ОВА. 65 депутатів – “за”, не голосував 1.

Директор департаменту фінансів ОВА Микола Копачевський проінформував депутатів про показники обласного бюджету на 2024 рік, у воєнний час затверджується ОВА. Він зазначив, що обласний бюджет має певні виклики, але за рахунок субвенцій та інших платежів держави бюджет буде виконано. У депутатів не було запитань до директора департаменту.

Під час сесії облради депутати нарешті протягнули задавнене скандальне земельне питання. Більшістю голосів прийняте рішення щодо передачі земельної ділянки (Вінницяоблагроліс, 2 га) з обласної власності у власність Вінницької територіальної громади. На цій ділянці планують збудувати черговий ЖК.

Одразу після 48, відбулась позачергова 49 сесія, на якій депутати облради розглянули єдине питання: про конкурс «Безпечність в житті громади на 2024 рік». До списку експертної ради конкурсу внесли голів депутатських фракцій.