Чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

Наразі прокурорами скеровано до суду обвинувальний акт стосовно керівника управління Хмільницької міської ради Вінницької області. Про це повідомляє сайт Вінницької обласної прокуратури.

Результати попереднього розслідування показали, що в лютому 2021 року управління Хмільницької міської ради Вінницької області провело тендер і уклало договір щодо постачання електроенергії для навчальних закладів. За угодою, ціна електроенергії складала 1 гривню 93 копійки за 1 кВт/год з урахуванням ПДВ.

Згодом постачальник звернувся до управління із проханням про підвищення ціни на електроенергію та надав документи. Проте фактично подані документи не підтверджували таке зростання. Чиновник, не перевіривши їх згідно з законодавством, уклав 6 угод із значним підвищенням ціни на електроенергію із 2 гривень 70 копійок до 4 гривень 85 копійок за 1 кВт/год з ПДВ, що значно перевищувало початкові договірні ціни. У результаті бюджет міської громади зазнав шкоди у понад 790 тисяч гривень.

В разі доведення вини чиновника, йому загрожує позбавлення волі до п’яти років. Також він не зможе обіймати певні посади до трьох років.