Патрульні виявили автомобіль марки Opel, в якому виявлено 125 кг прісноводної риби, а саме плітки. Зрозуміло, що її ловили не вудкою. І, швидше за все, у річці Південний Буг.

Під час огляду, водій автомобіля не зміг надати супровідних документів, що засвідчують законність її вилучення з природного середовища чи набуття у власність. Також не було пред’явлено жодного підтвердження якості цієї риби.

На винну особу складено адміністративний протокол за ч. 1 ст.88-1 КУпАП.

Також незаконно здобуті водні біоресурси вилучено поблизу смт. Сутиски на Тиврівщині. Загальна вага виловленої риби становила чотири кілограми. Збиток, завданий рибному господарству, становить 30 359 грн.

Порушника викрили 18 січня 2024 року державні інспектори Вінницького рибоохоронного патруля, коли здійснили профілактичні заходи по попередженню грубих порушень правил рибальства.

— В результаті було викрито громадянина, який ловив рибу забороненим сітним знаряддям лову — зябровою сіткою в кількості одна штука, — зазначать у повідомленні. — На винну особу оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя і засоби вчинення правопорушення та незаконно добуті водні біоресурси вилучені до рішення суду. Чоловік добув вісім карасів сріблястих, три окуні.