У США назвали перемогу України у війні з росією своєю “стратегічною метою”.

Помічник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн заявив, що Америка вірить у зміцнення України до кінця 2024 року та отриманні кращих позицій для визначення майбутнього держави. Про це пише “Голос Америки”.

Він нагадав, що президент США Джо Байден вже говорив, що Штати допоможуть Україні здобути перемогу, тому це стратегічна мета для американців.

О’Браєн пояснив, що досягти перемоги України можна завдяки продовженні фінансової допомоги від США та Європи. Він сподівається, що у ЄС ухвалять рішення про виділення допомоги Україні у розмірі €50 млрд. Це питання мають розглянути вже наступного тижня.

Крім цього, представник Держдепу визнав падіння та злети щодо американської допомоги. Проблемою є терміни визначення цієї великої підтримки для України, що має підтримати Конгрес. Проте щодня українці гинуть та захищають свою та світову безпеку.

Посадовець зауважив, що росія буде продовжувати війну, “поки не побачить результатів американських виборів у листопаді”. Тому О’Браєн попередив про наближення напружених місяців та зазначає, що зима на війні завжди важка і жорстока.