Відповідне рішення ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляють у Він­ницькій міській раді.

«Рішення пов’язане зі стрім­ким зростанням кількості хворих на грип А у нашій громаді. Отож на найближчий період ініціювали онлайн-навчання. Батьки дітей вже отримали повідомлення від шкіл щодо переходу на новий формат. Рекомендується підтримувати контакт з учителями та дотримуватися розкладу занять», – розповіла директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

У міськвиконкомі наголосили, що й надалі слідкуватимуть за ситуацією. Проте головна мета зараз – зберегти життя та здоров’я людей, особливо вразливих груп населення, серед яких діти.

30 січня – 8 лютого учні навчаються дистанційно і у Хміль­ницькій громаді. Управління освіти, молоді та спорту Хміль­ницької міської ради повідомляє: учні закладів загальної середньої освіти Хмільницької міської ради впродовж 30 січня – 08 лютого 2024 року будуть навчатися в дистанційному форматі.

Таке рішення 29 січня прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, враховуючи епідеміологічну ситуацію щодо зростання захворюваності на грип та ГРВІ.

Володимир Буняк, директор департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА, повідомив, що в області діє 599 закладів повної загальної середньої освіти. З них у звичайному режимі працюють 420 шкіл, дистанційно- 105 шкіл, із змішаною формою навчання — 74 школи.

У сусідніх Хмельницькій на дистанційне навчання перевели школярів 4-х міст – Нетішина, Ізяслава, Старокостянтинова, Славути.