– У перший рік війни ми відвідали фестивалі у 12 країнах. У минулому році – у 8-ми. Нашим дітям аплодували у Фінляндії, Австрії, Швейцарії, Ізраїлі, Туреччині, Болгарії, Албанії, Румунії, Польщі. А взагалі ми відвідали вже 32 країни і взяли участь у 50 фестивалях, – ділиться засновник та керівник колективу Віктор Бойко. 

«Ми  постійно збираємо кошти на благодійних концертах і допомагаємо нашим випускникам, які замінили танці на службу у ЗСУ. Нам не просто було тренувати дітей, тим більше вивозити їх за кордон на фестивалі.  Багато наших вихованців виїхало за кордон. Але колектив знайшов у собі сили і подолав випробування цією війною. Тому зараз ми гастролюємо, допомагаємо армії. Несемо світу правду про війну.

Ми відгукуємось на заклики допомоги наших випускників, які зараз служать у ЗСУ. Ось і на День Соборності під час концерту, присвяченому 105-й річниці Соборності України, провели благодійний концерт, зібрані кошти від якого передали підрозділу, де служить наша вихованка Вікторія Шевчук.

До цього зібрали 125000 грн підрозділу, де служить чоловік нашої колеги Лариси Блащук. Будемо і надалі підтримувати ЗСУ. Бо тільки тому, що вони тримають фронт, наші діти можуть танцювати», – ділиться із «33-м» засновник та керівник ансамблю Віктор Бойко.

«Зараз нам всім в країні не просто. Але я пригадую ті перші дні початку повномасштабного наступу. Руки опустились. Тренуватись не було де. Діти – хто куди…

І тут нам запропонували наші друзі поїхати на фестиваль до Фінляндії. Але для того, щоб туди поїхати, ми вимушені були тренуватись на вулиці…

А далі пішли запрошення – Туреччина, Литва, Швейцарія, інші країни. Ви ж розумієте, що для кожної поїздки потрібні кошти. Шукали, де могли. Але яке то щастя, коли наші діти виходять, показують таку майстерність! А їх оваціями не відпускають зали. Бо кожен з наших вихованців на сцені розуміє, що ось тут його фронт і боротьба за Україну, її утвердження у світі. А там у залі, на вулицях кожен наш прихильник у світі радіє, що ось він вживу побачив, яка красива Україна, що рішуче прийняла бій за демократію у світі. І як важливо їй допомагати, щоб врятувати цих дітей від знищення чи рашистського рабства.

Народний художній колектив ансамбль танцю «Радість» оригінально відзначив  і День Соборності України. Дійство пройшло у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва.

Під час благодійного заходу, присвяченого 105-й річниці Соборності України,  батьки та діти активно долучилися до збору коштів для мужніх воїнів, які захищають Україну. Традиційні виступи зібрали чимало оплесків від глядачів. Влаштували також благодійний ярмарок, на якому представили вироби ручної роботи юних талантів відділу декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва й відділу науки і технічної творчості. Відвідувачі мали можливість оглянути та придбати їх, тим самим зробивши внесок у добру справу для нашої Перемоги. Зараз в нашому колективі займається 300 дітей, і всі вони хочуть жити в мирній і незалежній Україні. Тому кожен із нас на своєму місці робитиме все, щоб наблизити справедливий мир і Перемогу».

Ось які відгуки  отримав колектив після такого заходу.

– Дякуєю вам, наші прекрасні педагоги і дорогі діти, за неймовірні емоції! Дякую за сльози радості! Горда тим, що формується справжнє серце і душа України - наше майбуття! Цей виступ - результат титанічної праці і зусиль! Низький уклін і «браво»!!!!

«Радість». Це про колосальний труд, невичерпну любов педагогів та дітей до українського танцю, готовність вивчати нове та відточувати майстерність до сьомого поту, підтримку та вдячність батьків!

Браво, Віктор Бойко!

Дякуємо за сльози радості в наших очах сьогодні.

Слава ЗСУ за тихий вечір!

Спілкувалась
Тетяна Редько

Від редакції. Ми продовжуємо розповідати про небайдужих школярів, які волонтерять для ЗСУ. Повідомляйте нам про це. Наша електронна адреса gazeta@33kanal.com