Митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан відсвяткував своє 75-річчя. Щоправда, на лаві підсудних. Адже його звинувачують у підривній діяльності та закликах до підтримку російської агресії. Але на росії такі вчинки представників 5 колони в рясах особливо поціновуються. Тому, з нагоди ювілею та за заслуги перед країною-агресоркою патріарх Російської православної церкви Кирило відправив Іонафану привітання, яке було опубліковано на сайті РПЦ.

У привітальному листі Кирило відзначив багаторічну церковну службу митрополита Іонафана.

«Незмінно згадую Вас у молитвах, цілую Ваші кайдани і прошу Милостивого Господа дарувати Вам зміцнення душевних і тілесних сил у подвигу сповідництва, бадьорість духу і Свою невичерпну допомогу у перенесенні важких випробувань, які, переконаний, лише послужать, зрештою, до вічної і утвердженню вічної правди Божої, що руйнує безбожників на їхніх місцях»

Крім того, Кирило вшанував митрополита Іонафана високою церковною нагородою.

«Враховуючи Ваші багаторічні та плідні архіпастирські праці та у зв’язку з відзначеним ювілеєм, вважаю справедливим удостоїти Вас ордена преподобного Сергія Радонезького (I ступеня)»

Привітання було викладено виключно російською мовою, незважаючи на те, що адресат – український ієрарх.

Нагадаємо, що Собор Української православної церкви Московського патріархату ухвалив рішення про «самостійність і незалежність». Проте зв’язки з РПЦ не розірвані, що підтверджує це привітання, та інші факти зближення та співпраці церков.

Раніше було повідомлено про підозру саме цьому священнослужителю з УПЦ МП на Вінниччині, який виправдовував агресію РФ та розпалював міжконфесійну ворожнечу серед вірян. Слідство встановило, що навіть після початку вторгнення окупаційних військ РФ в Україну священнослужитель підтримував політику Кремля та схвалював дії РФ.

Також відомо, що деякі священнослужителі Української православної церкви колишнього Московського патріархату на Вінниччині та в інших єпархіях мають російські паспорти. Вони досі продовжують поминати в своїх молитвах російського фсбешного сектанта Гундяєва та виправдовувати безпричинну війну рашистів проти України..

Митрополит УПЦ Іонафан, як відомо, засуджений судом першої інстанції до 5 років тюрми за антиукраїнську діяльність. І нещодавно його справа розглядалась в Апеляційному суді Вінницької області, де віруючі та священники УПЦ (МП) влаштували справжню ходу в підтримку діючого (зверніть увагу!) діючого митрополита Тульчинської єпархіі УПЦ. До речі, громадянина рф, який, за даними суду прийняв російське громадянство більше 10 років тому. Як і його соратник єпископ Сергій, який також має російське громадянство і досі діючий у Тульчинській єпархії, хоча і його, і Іонафана Президент позбавив громадянства через це ще у тому році.

Патріарх Російської православної церкви Кирило нагородив митрополита Тульчинського та Брацлавського УПЦ Іонафана ордена преподобного Сергія Радонезького (I ступеня). Відзнаку приурочили до 75-річчя священнослужителя. Ми вже повідомляли, що привітання Іонафану прислав і очільник УПЦ(МП) Онуфрій.

Хоча, як відомо, ця церква публічно закликала спецслужби України очищати їхні ряди від
антиукраїнських святош.

Та що найголовніше – Іонафан ВЖЕ ПОПРОСИВСЯ для обміну до росії.

І очевидно,що чекає цього. Бо якщо в апеляції не відмінять рішення суду м. Вінниці, то його посадять на 5 років тюрми. Що для 75-річного чоловіка буде майже смертним вироком.

Але Кірілу схоже не жаль соратніка! Бо його досі не обміняли! Хоча вже в попередньому місяці відбулось два великих обміни. Чому? Бо ФСБ потрібна картинка з судів і зазомбованих віруючих та попів, щоб вони «вєрой» попрацювали на пропаганду рф?

Заявляли про «гонєнія» церкві і вєрующих?

Адже прокурор в цій справі чітко заявив, що держава не втручалась в релігійне життя церкви. Але дана особа по добрій волі чинила антиукраїнські дії. За що має отримати заслужене покарання.

А ви і далі ходіть в церкви, митрополитів яких нагороджує за любов до країни окупанта той, хто благословив вбивати ваших дітей і вас. Ракети сліпі, а для терористів ВСІ українці вороги.

Хіба що когось із зрадників одноразово використають як прокладку і зіллють…

Ось як Кіріл на офіційному сайті РПЦ заявив про Іонафана. Зверніть увагу, митрополита церкви яка заявляє, що порвала з ним. До речі, як і Іонафан заявляв «33-му» у інтерв’ю.
“Багато років знаю Вас як ревного і бездоганного творця ниви Божої (2 Тим. 2:15), усією душею відданого Церкві і готового самовіддано відстоювати Святе Православ’я у найпростіших життєвих умовах. Так було у важкі радянські роки, так відбувається і зараз, коли за вірність Христу та канонічному ладу ієрархи, духовенство та миряни зазнають безпрецедентних гонінь та переслідувань. Враховуючи Ваші багаторічні та плідні архіпастирські праці та у зв’язку з відзначеним ювілеєм, вважаю справедливим удостоїти Вас ордена преподобного Сергія Радонезького (I ступеня)”, – йдеться у повідомленні.

Для довідки:
Медаль Преподобного Сергія Радонезького – загальноцерковна нагорода Російської православної церкви (РПЦ), має два ступені: золоту і срібну. Медаллю нагороджуються ієрархи Помісних православних церков, представники інославних Церков та релігійних об’єднань за церковні та миротворчі заслуги, державні та громадські діячі – за плідну працю.

Супер! Всі маски зняті. Щоправда для людей у кого є клепка і здоровий глузд!

Тетяна Квасюк