Вечеря повинна бути не раніше, ніж через 5 годин після обіду і за три години до сну. Після вечірнього прийому їжі краще прогулятися, а не лежати на дивані. Щоб їжа правильно засвоїлася і не перетворилася на зайві кілограми, слід відмовитися від крохмалистих продуктів та простих вуглеводів.

Це значить, що на вечерю не можна їсти картоплю, макарони, вареники, рис, випічку та солодощі. Не слід зловживати солоними, гострими, жирними і смаженими продуктами, оскільки може бути безсоння.

На вечерю також не можна їсти повністю білкову їжу, бо вона не втамовує голод, тому вночі можна прокинутися голодними. Не слід вживати важко засвоювані низькокалорійні продукти. До таких належать бобові, цибуля, капуста, яблука, чорний хліб, пиво, газовані напої, незбиране молоко. Вони спричиняють процеси бродіння в організмі, здуття й метеоризм.

Складаючи свій раціон, варто орієнтуватися на пори року. У спеку краще їсти салати і невелику кількість м’яса, а взимку вечеря повинна бути гарячою та ситнішою.

Вечеря має бути збалансованою і містити в своєму складі білки, вітаміни й клітковину. До таких продуктів належить: яловичина, курятина, індичка, риба, що приготовані на пару; овочі – салати, рагу, варені та запечені; кисломолочні нежирні продукти; легкий суп, вівсянка чи гречка, омлет; фруктами не слід зловживати, бо вони можуть стати причиною здуття через великий вміст цукру.