Урочисте погашення блоку і конверта першого дня відбулось у 50-му  поштовому відділенні Вінниці 2 лютого.

На цю знаменну подію зібрались поштовики міста і області, представники влади. Адже Вінниця здавна пов’язана з поштовою службою ще із 1794 року, тобто, 230 років. Навіть центральна вулиця міста над Бугом раніше називалась Поштовою. А наш “Крижопільський метод” обслуговування листоношами на дому прославився і був запроваджений у всьому колишньому Союзі.

Заступник міського голови Андрій Очеретний відзначив, що поштовий випуск «Укрпошта завжди поруч з вами» в серії «Героїчні професії» — данина кожному українському поштовику, який навіть під час війни знаходить сили працювати, інколи і під обстрілами на прифронтових територіях. Сьогодні, в жорстких умовах воєнного стану, 40 тис. поштовиків щоденно зустрічають людей у 27 тис. точках надання послуг — як стаціонарних, так і пересувних.

– У Вінницькому регіоні працює 375 поштових відділень, 120 – пересувних відділень на машинах, обслуговуємо 1100 населенних пунктів Вінниччини, – розповіла Оксана Шабанова, директор з розвитку мережі Вінницького регіону. – Причому поштові пункти діють у таких віддалених селах Вінниччини, де, буває, живуть всього 8-10 людей. Ми їх не залишаємо без уваги, боремось із труднощами. Більшість марок Укрпошти має благодійну складову. Отже, зараз у Вінницькому регіоні ми збираємо кошти на машину для розмінування. Переможемо, нормально жити будемо! Ми ж на своїй землі!

Воістину неосяжну допомогу Укрпошта нині надає українцям. Насамперед, це забезпечення та підтримка ЗСУ; організація допомоги дітям; співпраця Укрпошти та Укрзалізниці – перевезено 15 млн відправлень та виплачено 170 млн грн евакуйованим; забезпечення населення виплатами та товарами першої необхідності навіть у зоні активних бойових дій; обмін старих ламп розжарювання на енергоощадні світлодіодні; реалізація культурних благодійних проєктів, зокрема, збір на відновлення музею Григорія Сковороди; опікування притулками для тварин; доставка посилок, гуманітарної допомоги, розвиток міжнародного напрямку.

Поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…» представлена в експозиції Смітсонівського поштового музею у Вашингтоні. Екземпляри поштових марок України воєнного часу є в колекціях лідерів держав і глав міжнародних організацій, які відвідували Україну. Нині Укрпошта – частина великої команди в 5,5 млн поштовиків, член Всесвітнього Поштового Союзу, лауреат поштових «оскарів» World Post and Parcels Awards як лідер галузі!

На новому поштовому блоці “Укрпошта завжди поруч з вами” зображено реальну машину пересувного відділення Укрпошти, яка першою після ЗСУ заїжджає у деокуповані території. “Слава головній пошті країни!” – так військові вітають на прифронтових блокпостах автівки Укрпошти, віддаючи шану мужності, професійності і справжньому героїзму її працівників.

Ірина ЗОНОВА