Його почали застосовувати пацієнтам у лікарні Хаммерсміт на заході Лондона. Така терапія може стати новим підходом до боротьби з раком.

Випробування проводять для оцінки безпечності та ефективності терапії при лікуванні меланоми, раку легенів та інших солідних пухлин, пише The Guardian.

У новому методі лікування використовують генетичний матеріал, відомий як мРНК. Він мовби підсвічує імунній системі пацієнта загальні маркери пухлин. Його мета полягає в тому, щоб допомогти мРНК розпізнавати та боротися з раковими клітинами, які експресують ці маркери.

“Нова імунотерапія проти раку на основі мРНК відкриває шлях для залучення власної імунної системи пацієнта до боротьби з раком”, – зазначив доктор Девід Пінато з Імперського коледжу Лондона.

Нещодавно в усьому світі розпочалися клінічні випробування низки вакцин проти раку. Вони поділяються на дві категорії: персоналізована імунотерапія раку, що ґрунтується на вилученні власного генетичного матеріалу пацієнта з його пухлини, і терапевтична імунотерапія раку – мРНК, яка пристосована до певного типу раку.

Фото ілюстративне