Нагадуємо, що на початку лютого у селі Черепашинцях Калинівського району вбили колишнього воїна-«афганця».

І друзі, й побратими загиблого Андрія відразу припустили, що за цією трагедією можуть стояти його родичі, які пішли на це із особистої неприязні та корисливих мотивів – поклали око на хату чоловіка. Тоді ж мати загиблого категорично заперечувала свою причетність – мовляв, злочинці її обмовили.

І ось матір взяли під варту. Під вартою й двоє чоловіків віком 41 та 53 роки, які й вчинили цей резонансний злочин…

– У ході досудового розслідування було встановлено, що між жінкою та її сином тривалий час були неприязні стосунки через нерухоме майно. Аби вирішити питання на свою користь, жінка за 10 тисяч гривень замовила вбивство сина двом односельцям, – повідомили у прес-службі обласної поліції. – 6 березня замовнику вбивства – 77-річній матері потерпілого – слідчі вже оголосили про підозру. Тож Вінницький міський суд обрав їй міру запобіжного заходу – взяття під варту.

Коли слідство оголосило про підозру головним фігурантам справи, стали відомі інші, не менш шокуючі подробиці. Бо, за словами друзів Андрія, старенька буцімто таки не злюбила середнього сина – бо «все життя жив не так, як вона хотіла». Прагнула диктувати йому, як жити, аж до самісіньких дрібниць, незважаючи на його вже солідний вік.

– Такий дикий випадок у нас, мабуть, вперше, — розповів один з правоохоронців. – Ця жінка відмовилась від пояснень. Не сумувала за вбитим… А у його хаті вже почала наводити свої «порядки». Дивишся й не розумієш: невже бабусі з паличкою погано жилось? Сини, онуки, хата, господарство, чималі гроші… Чи хтось розраховує, що житиме вічно і забере усе, що нажив тут, з собою?

Пенсіонерку перевели з ізолятора тимчасового тримання до СІЗО. Вона там найстарша із жіночого «контингенту». Як повідомив начальник ДУ «Вінницька установа виконання покарань №1» Ігор Григоренко, вона утримується у камері спільно із іншими підслідними жінками. Двоє підозрюваних чоловіків — у чоловічій частині установи. Їх тримають у різних камерах.

А рідні одного з затриманих висловили свою думку з приводу злочину:

– Наш двоюрідний брат пішов на вбивство, бо, крім випивки, вже нічого в житті не знав та не бачив. Родини не мав. У нього хата розвалюється, ми приїжджали робити ремонт… Це його «накачав» «друг» і штовхнув на страшний гріх. Чи йому дали за злочин «аванс» три тисячі гривень — ми не знаємо. Він до нас приходив — брудний, у подертому одязі та взутті, у кишені гривня чи дві. Це ми самі його взули, вдягнули, вимили, дали поїсти на дорогу. Ми його в жодному разі не виправдовуємо.

За вчинення замовного вбивства зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.