На фото: Віталій Чуба, секретар Тульчинської ТГ, та її голова Валерій Весняний були обрані від партії “Українська стратегія Гройсмана”. Але тепер їх однодумцями явно не назвеш

Не задовольнив вимогу сторони обвинувачення і дозволив Валерію Весняному виконувати обов’язки голови. Не дивлячись на кримінальну справу та рішення про утримання у СІЗО з правом застави для Валерія Весняного.

Як відомо, на попередньому суді, коли його «закривали», голова Тульчинської ТГ наголошував, що він ні у чому не винен, нікуди не втікав і коштів для застави, прокурор просив 3 млн, у нього та його дітей немає.

Суд постановив внести заставу 800000 грн. Її внесла партія УСГ, від якої голова обирався. Далі Тульчинського голову помістили до кардіоцентру у Вінниці і прооперували.

Враховуючи рішення судів, тепер голова може виконувати і далі свої обов’язки, коли вийде з лікарняного.

Вівторок став фатальним для трьох партійців УСГ і начебто соратників Валерія Весняного з Тульчинської ТГ. Бо саме завдяки підтримці УСГ Віталій Чуба став секретарем ради. Юрій Деркач очолив фракцію.

Але саме Весняний зробив подання проти Віталія Чуби про зняття його з посади секретаря ради.

Депутати підтримали.

Кажуть, після цього саме звільнений секретар та його соратники «приклали руку», щоб справі по Весняному дати хід.

– Як відомо, на тому тижні, в акурат як засудили до утримання під вартою голову Тульчинської ТГ із правом застави, суд зобов’язав поновити Віталія Чубу на посаді.

З позначкою – НЕГАЙНО! І Віталій Чуба, кажуть очевидці, щоденно приходив у раду за поновленням.

Через те, що повноваження заступника Побережного не передбачають вирішення кадрових питань, йому не вдалось використати тих кілька днів, щоб зайти на посаду.

І це вже важко буде зробити тепер, коли Віталія Чубу виключили з партії “Українська стратегія Гройсмана” у вівторок на з’їзді. Як і голову фракції УСГ Юрія Деркача та члена партії Віталія Поліщука у раді.

До ради на тому тижні ще прийшли предстаники родин загиблих воїнів. Вони після хвилини мовчання запитали у чиновників ради, суддів, чи це справедливо – виносити рішення виплатити 100000 людині, яка не працювала, а воїни, поранені, покалічені на війні, не можуть добитись виплат, отримують по 500-600 грн? Мали на увазі В.Чубу, – діляться місцеві активісти.

Як відомо, великий скандал із звільненнями із посад і партії виник у подружжя Чубів через так звані «танці» в роковини Він­ниць­кої трагедії, коли рашисти ракетами обстріляли центр Вінниці.

У цей день, після траурного мітингу, дружина Віталія Чуби Іри­на вела у соцмережах пряму трансляцію із святкування з дру­зями іменин у Степашках із танцями під пісні запрошеного місцевого колективу.

Одна із них – про «Ірку-зірку».

Одразу після цих «трансляцій» розгорівся скандал.

Він коштував Віталію Чубі, секретарю ради та колишньому голові райдержадміністрації, посади та місця в партії.

А ось його дружина Ірина Чуба, староста Клебані, в партії не була.

Тому рішення суду про її поновлення, бо, як вирішив суд, вона не порушила «танцями» в день трауру законів України, доведеться виконувати, якщо апеляція його не відмінить.

– А як же мораль, то виходить, що завтра хтось на могилах воїнів захоче потанцювати – і «найгуманніший» суд його виправдає?

А як же доброчесність?

Моральне обличчя такого обранця громади, який вранці йде на мітинг скорботи і вже після обіду привозить друзям у подарунок ансамбль для танців? – запитують депутати та жителі громади.

Зрештою, зараз запитань більше аніж досить по Тульчинській ТГ.

Бо тепер партія УСГ заведе в раду трьох своїх покірних депутатів зі списку на заміну виключених В.Чубі, В. Поліщуку та Ю. Деркачу?

І голова, який під слідством та заставою, і далі БУДЕ чи НЕ буде виконувати волю партії?

Схоже, попередня партія вже розіграна? Та ні!

Ось як події коментує «33-му» Віталій Чуба:

– На міського голову, який не виконує рішення суду і не поновлює мене на посаді, від виконавчої служби надійшо вже два приписи про штраф. Перший – 30000. Повторний – на 90000.

Мною написана заява в прокуратуру про невиконання рішення суду Тульчинським головою В.Весняним. Прошу порушити кримінальну справу.

Щодо виключення мене з партії “Українська стратегія Гройсмана”, то я продовжую з повагою ставитись до неї. Але дії виконавців піддаю сумніву. Бо, наприклад, Сергій Моргунов, вважаю, дослухався до надуманих і брехливих фактів. Думаю, що міського голови Валерія Весняного. І на основі цього нас виключили з лав партії на з’їзді УСГ.

Ми зараз подали до суду. І там зупинено дію прийнятого протоколу на з’їзді партії.

Сподіваємось, що суд винесе справедливе рішення.

Віталій Чуба: “Мною написана заява в прокуратуру про невиконання рішення суду Тульчинським головою В. Весняним”

Так само вчинили мої земляки і однопартійці Ю.Деркач та В.Поліщук.

Хочу підкреслити, що я був у Тульчинській ТГ керівником виборчого штабу УСГ. І ми зробили вибори у районі для цієї партії. А тепер, виходить, стали не потрібні вже партії, міському голові, висуванцю від УСГ? Тому, що не стали підтримувати злочинні діяння голови? Так виходить? 17 років я пропрацював начальником податкової служби району. Тому податки і наповнення бюджету та ефективне використання коштів були моїми обов*язками. І коли виділяються кошти не для ЗСУ, і коли “розпилили” 50 млн вільного залишку, я не буду мовчати.

Як бачите, все ще попереду.

Готові вислухати інші точки зору.

Тетяна РЕДЬКО