Все нібито було добре. Та коли ввечері до них вирішила зайти сусідка, то побачила жахливу картину… Всі троє лежали у хаті непритомні… Поряд — калюжі крові… Лікарі, які прибули на виклик, констатували смерть одного з чоловіків. Літня господарка та її 41-річний син доправлені до реанімації. Відомо, що розбій був через гроші. Із хати бандити ромської національності винесли 30 тисяч гривень та кинулись «у біга»…

– Поліція опитала місцевих жителів, сусідів потерпілих та встановила осіб, причетних до злочину. Їх оголосили у державний розшук. 7 березня бандити були затримані у місті Луцьку. Ними виявились 19- та 21-річний односельці потерпілих, — повідомили у прес-службі поліції. — У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що 15 лютого зловмисники зайшли у будинок пенсіонерки та почали вимагати гроші. Після відмови зчинили бійку. Били потерпілих, доки ті не змогли чинити опір. Для одного з потерпілих удар нападника виявився смертельним. Забравши з будинку гроші та комп’ютер, бандити кинулись навтьоки.

Затримані розповіли поліції, що були добре знайомі з сином господарки будинку і він неодноразово хизувався, що має багато грошей та коштовності. Того дня, перебуваючи в стані сп’яніння, вирішили збагатитися. За злочини їм загрожує до 15 років ув’язнення або довічне ув’язнення.

9 березня Вінницький міський суд обрав чоловікам міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Віталіна Володимирова