Якщо валюта має ознаки сильного зношення або пошкодження, то клієнтам будуть пропонувати здійснити інкасо – це операція, коли банкноти забираються та повертаються в ту чи іншу країну для обміну на придатні. Це можуть робити тільки ті фінансові установи, які співпрацюють з певними банками. Проте при цьому встановлюється комісія, зважаючи на війну в Україні та ускладнення логістичних перевезень. Скільки часу це займе, банки іноземних країн встановлюють самостійно.

До прикладу, ступінь зношеності долара встановлює Федеральна Резервна система США і це питання не регулює Нацбанк України.

Якщо банкнота будь-якого року випуску, але не має ознак зношення. Такі долари можна обмінювати, бо Нацбанк не встановлював заборону на таку операцію. Зокрема йдеться і про долари 1996 року та тих, що були випущені ще раніше.

Загалом українські банки не мають права встановлювати такі обмеження на номінал та рік випуску. Таке рішення тільки за тією країною, чия це валюта. Тому банки не можуть вам відмовити в обміні будь-яких доларів.