Колишній міністр освіти Сергій Шкарлет подав скаргу до Апеляційного комітету Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти. Ексміністр скаржиться на дії Комітету з питань етики, який звинуватив його у плагіаті. Про це йдеться в протоколі засідання.

Як зазначається, Сергій Шкарлет поскаржився на дії Комітету з питань етики, який виявив плагіат у його науковій роботі. На час розгляду скарги Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти призупинило його справу про плагіат.

Як відомо, в травні минулого року ексдоцент Сумського державного університету Олег Смірнов заявив, що наукова дисертація колишнього міністра на 24% складається з плагіату. Шкарлет начебто “запозичив” частину з роботи російської вченої Сілкіної.

Вже у грудні 2023 року Комітет з питань етики підтвердив наявність академічного плагіату в дисертації Шкарлета.

Нагадаємо, що міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у власноруч написаній заяві про відставку припустився помилки в написанні власного прізвища. Втім, зараз в Україні багато науковців намагаються через суд уникнути відповідальності за вкрадені чужі наукові праці. Така пішла мода…