Очільник Тульчинської окружної прокуратури Пилип Хоменко на Вінниччині, котрого затримали на хабарі у 4 тис. доларів, може ховати майно від НАЗК. Про це журналісти  дізналася з аналізу його декларацій за останні 7 років.

Згідно з аналізом, Хоменко веде достатньо скромне життя. У 2015 році в нього була дружина Катерина Хоменко, котра працювала в обласному управлінні ДСА. В них є двоє дітей.

Згідно з деклараціями з 2015 року Хоменко користується  Honda Accord (2007), придбаною у грудні 2013 року його мамою Надією Хоменко. Інших машин з цього часу в нього немає.

За останньою декларацією за 2022 рік, котру прокурор вніс у базу НАЗК на початку 2024 року, він заробив 1,28 млн гривень.

Прокурор задекларував дві квартири. Першу він отримав по ордеру від Вінницької міської ради (28,2 кв. м). Другою вінницькою квартирою, значно більшою (85,9 кв. м), безкоштовно користуються його діти Вероніка та Костянтин. Власником житла вказана Галина Антонова.

Також на Хоменка оформлена земельна ділянка на 20 тис. кв. в м. Оратові Вінницької області. Посадовець зберігає 5 тис. доларів та 300 тис. гривень готівкою. Цікаво, що за весь цей час прокурор не набув жодного майна. Журналісти Вінниччини вимагають від НАЗК провести перевірку доходів посадовця.