У газеті «33-й канал» від 7 березня 2018 року вийшла стаття під назвою «Солодке життя за гроші платників податків».

У статті зокрема зазначається, що КП «Вінницяоблводоканал» планує витратити 80 тисяч гривень на придбання морозива і відповідна пропозиція розміщена підприємством на сайті ProZorro. Хочемо довести до відома читачів офіційну інформацію підприємства «Вінницяводоканал» щодо придбання морозива.

Під графою «морозиво» мається на увазі не лише морозиво, а й інші продукти харчування, які підприємство планує закупити на рік для своєї їдальні. Підприємство «Вінницяводоканал» не лише постачає воду споживачам, а й займається іншими видами діяльності, наприклад, проектуванням, будівельними роботами, торгівлею тощо. Такі суміжні види діяльності дозволені НКРЕ. Саме за рахунок суміжних видів діяльності підприємство отримало у 2017 році прибуток на суму 2 млн гривень. І саме за рахунок інших видів діяльності й отримання від них прибутку підприємство частково перекриває збитковість тарифів, які відповідають сьогодні їхній собівартості лише на 70%.

Жодним чином інші види діяльності підприємства «Вінницяоблводоканал» не стосуються тарифів на водопостачання та водовідведення. І не мають відношення до коштів платників податків. А морозиво їдальня продає і отримує прибуток, який йде на розвиток підприємства «Вінницяводоканал». Останніми роками прибутковості комунальних підприємств обласною владою приділяється значна увага, і саме у цьому ракурсі «Вінницяводоканал» працює і працюватиме.

Прес-служба підприємства
«Вінницяоблводоканал»