Нам, всім здавачам молока, вже ввірвався терпець: нас безсовісно обдурюють і наживаються на нашій праці. Заготівельником молока у нас місцевий житель Михайло. Возить, з його слів, на «Рошен».

Жирність молока нормальна, а як почали платити за жирність, то почали її знижувати і вона стала засекречена. Літом жирність молока складає 1,9-2,9, а зараз 3,4-3,5. Я возила молоко на аналіз в Калинівку, то жирність встановили 3,8-4,0. Цікаво, що на нашій точці, де здають молоко кілька осіб, жирність молока однакова і всім однаково платять. Приймальнику казали, він вислухав і як гаркне: «Не портіть настрій!»

Чому на все ціни піднімають, а на молоко падають? Хоча інші заготівельники в сусідніх селах платять за літр молока 6,50, 6,80, 7,00 грн. Питаєш: «Чому так?» – кажуть: «Там конкуренція, беруть молоко кілька машин». Дзвонили не раз лаборанту в Вінницю, вона вислухає і мовчить, каже, що розбереться, і все залишається, як було. Раніше нам виплачували гроші за відомістю. Відколи почали платити за жирність, а це вже майже рік, ніякої відомості нам не показують.

Дуже просимо, щоб ви нам допомогли в нашій ситуації.