Волонтерки, медики та дівчата-військовослужбовці роздавали перехожим хлопцям призовного віку «повістки». Таким чином хотіли показати, що служити у армії — потрібно!

– Минулого року всі ЗМІ показали історію про те, як 22-річний вінничанин, який не хотів йти до армії, одружився із двоюрідною бабусею. Звіс­но, такі методи шокують. Саме тому я та мої колеги вирішили орга­нізувати так званий флешмоб, — розповів журналісту заступник вій­сь­кового комісара Вінниці Ігор Ліщук. — Агітаційними листівками хочемо нагадати чоловікам, що у країні війна, і хай не соромляться заходити до військкомату. Бо останнім часом до свого військового обов’язку вони ставляться несерйозно… Мабуть, тепер соромно буде глянути у вічі тендітним вінничанкам, які захищають наш мир та спокій за­мість них.

Цікаво, що більшість представників сильної статі на уні­кальну акцію дівчат-військових реагували з усмішкою. Деякі зупинялись та із гордістю казали, що мають намір йти служити. Втім, акцентували, що це має бути сві­доме рі­шення, а не під примусом. Інші ж взагалі не брали листівок-повісток, мовляв, у справах поспі­шають. Були й такі, що зізнавались у тому, що служити не будуть, бо бояться. Загалом цього дня дівчатам вда­лось роздати понад сотню «запрошень» до ар­мії. Окрім агітаційної роботи, вони проводили і просвіт­ницьку. А чи дала вона результат — побачимо вже за кілька тижнів, коли почнеться призовна кампанія.

Додамо, що цьогоріч 239 вінничан підписали контракт на службу в армію. Серед них — 16 жінок.

Вікторія Снігур