Його мета популяризувати патріотичні композиції та відкрити нові імена й об’єднати однодумців. Цього разу чи не найбільше овацій отримав виступ бандуристки Лариси Сичової. Вона виконала пісню композитора із Ямпільщини Валеріана Стратуци «Не журися, вишенько». В результаті жінка здобула перемогу у номінації «Виконавець».

– Історія цієї пісні дійсно особлива. Я вже давно товаришую із Валеріаном, який ще юнаком залишився жити у Росії, має велику та дружну родину. Часто він розповідав мені про своє дитинство, яке провів у рідній Михайлівці, що на Вінниччині. Із теплотою згадував про нині вже покійну матір, яка щоразу будила його до школи тим, що кидала на обличчя цвіт запашної вишні. Так і стало це дерево для композитора улюбленим на все життя, — розповідає молода поетеса та автор віршів до пісні Богдана Бартецька. — І одного разу Вале­ріан Стратуца запропонував мені написати вірші про вишню, а він створив музику. Так і вийшла у нас пісня, яка стала своєрідним гімном дитинства та спогадів про свою родину. Взагалі у нас із композитором Стра­туцою більше 40 душевних композицій. Впевнена, що невдовзі їх буде слухати не лише Україна, а й увесь світ…

Додамо, що наш земляк Валеріан Стратуца — лау­реат міжнародних і всеро­сійських конкурсів та фестивалів. У його доробку — 1450 пісень та романсів. Багато з них на слова Т. Шевченка, Л. Костенко, А. Ах­матової та інших поетів.

Вікторія Снігур