– Я зроблю все, щоб наша з Денисом донечка виросла щасливою, – запевнила Іванка. Вона народила доньку Вікторію вже після загибелі чоловіка. Під час вручення ключів був і хрещений батько дівчинки – побратим із 3-ї штурмової роти «Азова».

21 квітня 2023 року під час бойового завдання на Бахмутському напрямку загинув офіцер 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Денис — Трейн. До війни Денис Бабій був активним учасником фанатського руху ультрас вінницької «Ниви».

З 16 років Денис завжди був у націоналістичному русі. Воював з першого дня повномасштабної війни проти рф. У лавах ТРО «Азов-Київ» він сформував 3-ю роту, на чолі якої обороняв столицю, брав участь у спробі деблокади Маріуполя та успішно контратакував ворога на Запоріжжі та Донеччині. Мав звання молодшого лейтенанта.

«Він дуже чекав народження доньки та воював за те, щоб во­на зростала у віль­ній Україні. Наш обов’язок – підтримувати ро­дину Трейна та закінчити цю війну остаточною перемогою. Заради мирного майбутнього для всіх українських дітей», – від­гукуються побратими.

Дівчинка народилася 8 червня 2023 року з вагою понад 3,9 кг і зростом 56 см.

Дружина Героя Іванна розповідає: Денис знав, що вона вагітна. Але хто буде — хлопчик чи дівчинка – так і не дізнався.

Але ще встиг вибрати ім’я. Повідомив, що коли буде дівчинка, то назвати Вікторією.

Ще щасливе подружжя Дениса та Іванки

За весь цей час Іванна, як може, допомагає побратимам, волонтерить, але треба підтримати і її з донькою. Тому друзі та небайдужі українці вирішили допомогти і подарувати дружині і доньці Героя квартиру.

– Ми розуміємо, що батька дитині,чоловіка дружині, батькам сина не замінить ніхто. Але допомогти їх і підтримати ми в змозі. Тому найменше, що ми можемо зробити, це подарувати їм квартиру. В особі Дениса Бабія, командира третьої штурмової роти, вшановуємо пам’ять усіх воїнів, хто віддав життя за Україну.

Дякуємо всім воїнам, хто захищає нас. А ми, що можемо, робитимемо, щоб їм допомогти прискорити Перемогу України. Бажаємо донечці Дениса Вік­торії рос­ти під мирним небом не­залежної України, — заявили меценати – представники бу­дівельних компаній «Квадр» (м.Київ) Володимир Володченко та директор будівельно-монтажного управління «Сі­мейного комфорту» Сергій Поліщук.

Поряд із Іванною був представник 3-ї штурмової роти, в якій служив Денис Бабій. Він хрещений татко Вікторії – Віктор Гринчук.

Від імені бійців легендарного підрозділу подякував меценатам та усім, хто допомагає воїнам та сім’ям загиблих.

Запевнив, що вони, друзі Дениса, і він, хрещений татко Вікторії, будуть завжди поряд із мамою та донькою, батьками загиблого Героя.

Представники будівельних компаній «Квадр» (м.Київ) Володимир Володченко та директор будівельно-монтажного управління «Сімейного комфорту» Сергій Поліщук, хрещений доньки, побратим Віктор Гринчук

Іванна подякувала за під­тримку.

— Я маю подарувати прекрасне майбутнє нашій дівчинці за двох батьків.

Дуже жаль, що Денис не поряд і не бачить цього неймовірного подарунка від наших друзів — окремої квартири для нашої сім’ї. Мій чоловік був офі­цером третьої штурмової роти і не дожив до народження донечки.

Він був стовідсотковим пат­ріо­том України. З перших днів війни пішов боронити її.

Був відданим товаришем і чим міг допомагав іншим. Напевно, тому зараз мене оточують такі прекрасні і небайдужі люди, про нас дбають його друзі.

Наша дівчинка Вікторія, названа так, як він хотів, росте і стає дуже схожою на татка. На мене — лише оченятками. Вона для мене все! Бо це плід нашого з Денисом кохання.

Я обіцяю: зроблю все, щоб донечка виросла щасливою, — розповіла «33-му» Іванна Бабій, дружина загиблого воїна із позивним Трейн. Вічна пам’ять! Герої не вмирають.

Сергій Хіміч
Тетяна Редько