Ми вже писали про це. Поліція додала деталей:

Заступника міського голови одного з міст Вінниччини звинуватили у привласненні 1,5 мільйони гривень бюджетних коштів. Посадовець діяв зі спільниками

Про це повідомляють у поліції Вінниччини.

“39-річний заступник міського голови одного з населених пунктів Вінницької області у квітні 2023 року створив організовану групу з метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення будівельних робіт у закладах освіти. Фігуранти забезпечували укладення договорів з підставним ФОП із завищенням ціни матеріалів та складали акти приймання виконаних робіт, які фактично не проводились. До офіційних документів вносили завідомо неправдиві відомості. Потім перераховували бюджетні кошти з казначейського рахунку комунальної установи на банківський рахунок ФОП. Готівку знімали та розподіляли між учасниками”, – йдеться у повідомленні.

Що найцинічніше в цій схемі – куплені і поставлені за кошти батьків вікна, чиновник громади змушував членів ОЗУ проводити як поставлені за відмиті кошти.

До складу угруповання входили директор комунальної установи з обслуговування закладів освіти, головний бухгалтер цієї ж установи та приватний підприємець віком від 26 до 47 років. Протягом квітня – серпня зловмисники заволоділи бюджетними коштами на понад 1,5 мільйона гривень.

14 лютого усім чотирьом фігурантам повідомили про підозру. Інкримінують злочини серед яких: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України) та службове підроблення (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

Досудове розслідування триває.

Тетяна Квасюк

На фото: схема організованого злочинного угрупування, про яку розповідає прокурор