На річці Мурафа біля села Довжок Жмеринського району 11 лютого екологи і поліцейські затримали чоловіка, який здійснював вилов риби за допомогою двох електровудкок.

Як зазначають в Державній екологічній інспекції у Вінницькій області, про порушника правоохоронцям повідомили селяни. У чоловіка був повний човен риби.

«Фахівцями Інспекції було здійснено виїзд на місце події та виявлено рибу різних видів та розмірів, яка знаходилась у човні разом із електровудками», – зазначено в повідомленні.

В гумовому човні знаходилась риба:

2670 штук карасів
17 штук верховода
1 короп
19 штук плітки

Матеріали направлено до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області для відкриття кримінального провадження.

Як відомо, електровудка - це комплект, до складу якого входять рибальська підсака, перетворювач, акумулятор з напругою, а також ящик з кількома регуляторами.

Це найбільш небезпечне заборонене знаряддям вилову водних біоресурсів. Адже воно знищує не лише всі види риби, а також ікру та найдрібніші організми у радіусі до 20 м її застосування. Багато біоресурсів гинуть та опускаються на дно. В результаті це робить ділянку водойми не життєздатною на великий проміжок часу. Залишається сподіватись, що впійманий на гарячому любитель, читай губитель риби отримає по заслугах.