На Вінниччині викрили мережу виготовлення та збуту фальсифікованого алкоголю з щомісячним оборотом у півмільйона гривень. Організував злочинний бізнес 48-річний житель Вінницького району.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“Організатор, разом зі своїми клієнтами, донькою та зятем налагодили процес виготовляли і збуту сурогатного алкоголю у промислових масштабах. Небезпечну продукцію зловмисники продавали постійним покупцям гуртовими партіями та в роздріб. “Працювали” на території міста та області”, – йдеться у повідомленні.

Для документування злочинної слідчі провели 14 санкціонованих обшуків в гаражних та складських приміщеннях у Вінницькому районі, де зловмисники виготовляти і зберігали алкогольну продукцію. Загалом вилучили близько шести тонн спирту, 600 літрів уже готової для продажу алкогольної продукції, понад 200 тетрапаків для розливу і пакування сурогату, майже 300 пачок сигарет з марками акцизного збору сумнівного походження, місткості для зберігання та приготування алкогольної продукції, чорнові записи й видаткові накладні, а також три автомобілі, які порушники використовували у своїй злочинній діяльності.

Алкогольну продукцію реалізовували під виглядом відомих брендів. Місячний заробіток правопорушників становив до 500 тисяч гривень. Протиправною діяльністю займалися п’ятеро чоловіків віком 25, 35, 40, 46 та 48 років, а також 24-річна дівчина.

Наразі розпочато розслідування за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Остаточна правова кваліфікація дій зловмисників буде надана після проведення усіх необхідних слідчих дій.