Учасники акції обурювались виборам на території окупованого Криму та тримали плакати «Вибори у Криму – не легітимність Путіна!», «Ботоксний карлик з бомбою – загроза людству», «Росіяни, схаменіться», «Кат народів. Путіна чекає шизофренія – як Сталіна».

Згодом на Європейську площу винесли опудало Путіна у формі «зеленого чоловічка» із автоматом та гранатою…

– Ці вибори Путіна світ не визнає легітимним, оскільки жодна країна не визнає окупаціію Криму. І сьогодні ми згадали бранців Кремля, які гниють в російських тюрмах – Микола Карпюк, Олега Сенцов та десятки українців…, – заявили організатори спалення опудала. – 4 роки окупації – це вже більше, ніж тривала фашистська окупація України в 40-х роках минулого століття. Але ми за ці 4  роки війни не втратили державу і Україна живе!

– Хочу сподіватися, що є певні зрушення в модернізації армії, є якісь спроби реформувати нашу державу. Не все так гаразд, але цей процес є і він – незворотний, – сказав лідер УНА-УНСО Сергій Чумак.

На акції протесту мав слово й сирієць Діаа Сабет Сенжаб – студент Вінницького національного технічного університету.

– Росія так само воює проти нашої країни, як і проти вас, бомбить наші міста. Росія – проти нашої і вашої свободи, – сказав Діаа .

І під гасла «Так буде з кожним, хто прийде на нашу землю» активісти в центрі Вінниці після довго розпалу так спалили опудало Путіна.

Загалом на спалення опудало при 10 градусах морозу прийшло більше 100 вінничан переважно молодого і середнього віку.