До цього в.о. закладу була Валентина Зайцева

Колишнього керівника “Вінницького обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом” Ігоря Матковського, якого, не зважаючи на протести колективу, обласна рада звільнила у вересні 2023 року, призначили на нову посаду. Лікар очолить обласний Центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Ось що повідомила народна депутатка Ірина Борзова:

“Вітаю Ігоря Матковського з призначенням на посаду директора Державної установи «Вінницький обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України». Справедливість перемагає. Лікар-інфекціоніст з понад 30-річним досвідом роботи, який пройшов професійний шлях від молодшого медпрацівника до керівника лікарні, має повагу колег і тисячі вдячних пацієнтів, Заслужений лікар України, залишається в професії!”, – зазначила обраниця.

Інформацію підтвердила заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко. Вона повідомила, що відповідний наказ прийшов з Міністерства охорони здоров’я України, якому підпорядковується заклад.

“Я вступаю на посаду з 22 лютого згідно з наказом МОЗ. До цього пройшов п’ятимісячне профільне вдосконалення, хоча це не було обов’язковою умовою для зайняття цієї посади. Також близько двох місяців тривала спецперевірка. З сьогоднішнього дня працюю”, – розповів Ігор Матковський.

Лікар змінить на посаді Валентину Зайцеву, яка виконувала обов’язки керівниці державної установи «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

У вересні 2023 року розпорядженням голови Вінницької обласної ради Вячеслава Соколового з керівником комунального закладу Ігорем Матковським не продовжили контракт. Колектив лікарні виходив на протести через раптове рішення.

В органі самоврядування тоді пояснили, що під час укладення нового контракту з керівником були виявлені ознаки можливого фінансового порушення, а саме торгівлі паливно-мастильними матеріалами під час повномасштабного вторгнення.

Ігор Матковський заперечував це. На його сторону став голова ОВА Сергій Борзов.

Громадськість та і сам І. Матковський звертали увагу, що справжня причина звільнення у більше 60 га землі, яка належала закладу, який очолював. А до неї вже є інтерес у відомого вінницького клану, щоб забудувати.

Як відомо, замість І.Матковського призначили колишнього головного лікаря військового санаторію у Хмільнику підполковника медичної служби Ігоря Шиньковича.