Чи пройдуть вони його – стане відомо на сесії, яка відбудеться 29 березня. Але деякі вже реально не пройшли навіть на засіданнях комісії. Як відомо, виділення дуже привабливих, майже в центі міста, навпроти військкомату 5 соток землі для під’їзду до лялькового театру, «зарізала» комісія з комунального майна (голова комісії Олександр Масленніков), як не дивно, і профільна комісія з питань культури та освіти (голова – Людмила Станіславенко). Не вистачило кворуму «за» через відсутність депутатів і на бюджетній комісії (голова – Геннадій Мазур).  Більшістю голосів «за» виділення Вінницькому дитячому академічному театру ляльок проголосувала лише комісія з питань свободи слова, інформаційного простору (голова – Тетяна Редько).

– Зверніть увагу,  по всіх комісіях із явним «лобіюванням» ходить заангажований депутат, який засвітився вже не на одній непрозорій схемі і просто ґвалтами та криками намагається зарізати це питання. Цікаво, що цей депутат – багатодітний батько. Але, схоже, заради грошей він здатен і інтересами власних дітей торгувати,  – обурюються представники колективу та громадські активісти.

Відеорепортаж із засідання бюджетної комісії – далі.

Нагадуємо, вже 2 роки міська та обласна влада не можуть знайти порозуміння щодо передачі вже готового збудованого приміщення театру ляльок. Все впирається у 5 соток землі, які необхідні для під’їзду до цього театру. А вони знаходяться на балансі облради, зокрема так званих «обкомівських гаражів». У коридорах влади ходять розмови, що на цей гектар землі, від якого для дітей потрібно відрізати цих 5 соток, поклав око один із голів комісії із своїм бізнес-партнером. Саме тому такий супротив. Хоча у своєму звіті голова Вінницької ОДА Валерій Коровій уже прозвітував про здачу в експлуатацію до кінця минулого року цього театру. І ось зараз саме адміністрація голови ОДА підготувала це рішення на сесію. Але, як не дивно, саме депутати із підконтрольної більшості чомусь дуже категорично  виступають проти рішення ще на комісіях.

Чи пройдуть депутати Вінницької облради випробування дітьми – стане відомо на сесії. Отож, слідкуймо за подіями разом.

Андрій Власенко