Новітня історія України пишеться на очах сучасників… Вона промовляє про Революцію Гідності, курс України до європейського майбутнього, про військову окупацію Криму росією, яка почалась 20 лютого 2014 року. Тоді “зелені чоловічки” зайшли на півострів, забезпечили проведення незаконного референдуму 16 березня і анексію Криму.

А 24 лютого 2022-го почався повномасштабний наступ окупантів, масовані обстріли, ракетні атаки на мирні українські міста і села. Скільки трагедій, скільки болю та горя вони принесли! Багатьох синів втратила Україна, не один поштовик поклав своє життя в боротьбі за Перемогу!

Хвилиною мовчання, гімном України  вшанували пам’ять загиблих захисників учасники спецпогашення блоку “І буде весна” у Вінницькій міській раді 23 лютого. Ця урочиста акція пройшла одночасно по всіх обласних центрах України.

-Вінниця активно допомагає нашим військовим, як бачите, вони нам надсилають свої бойові стяги. Тут Третя Штурмова, яка попередньо була “Азовом”, тут є “Лють”, “Червона Калина” і багато-багато інших військових частин, – наголосив Андрій Очеретний, заступник міського голови. – Головним пріоритетом Вінницької міської громади на 2024-й  рік є безпека і оборона, над чим ми постійно працюємо.

– Сьогодні українці чітко зрозуміли, що означає боронити Батьківщину! – сказала Оксана Шабанова, директор з розвитку мережі Вінницького регіону. – Беззаперечно, війна закінчиться нашою Перемогою! Команда “Укрпошти” докладає максимум зусиль, щоб забезпечувати безперебійну логістику в Україні та за її межами, відновлювати життя там, де воно завмерло після бомбардувань, виплачувати пенсії та фінансову допомогу.

Унікальні фото зібрані у блоці “І буде весна”. Ось у Криму беззбройний український офіцер стоїть перед нахабними російськими завойовниками, озброєними “до зубів”. Цей знімок “Захоплення аеропорту Бельбек” чудом зберіг від обшуків росіян польський фотограф Куба Камінський. А ось фото “Руки піхотинця” – це 28-ма бригада, боєць із позивним Сніжок. Американський журнал  Time включив це фото до найкращих у 2023-му році.

Тираж нового блоку “І буде весна” – 250 000 примірників, вартість блоку з 4-ма марками – 90 грн.

Ірина Зонова
фото Сергія Хіміча