Затримали інспектора транспортного контролю, який вимагав плату з перевізників на території Вінниччини та Житомирщини

Посадовець налагодив схему поборів за те, що закривав очі на порушення.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

“У жовтні 2023 року інспектор вимагав в одного з перевізників небезпечних вантажів хабар за нескладання актів про виявлені порушення серед водіїв вантажівок, які перебувають у користуванні підприємства. Таку «послугу» підозрюваний оцінив у 10 тис. грн на місяць. Підприємець звернувся до правоохоронців і надалі взаємодіяв з вимагачем під їхнім контролем. Упродовж жовтня 2023 року – лютого 2024 року правоохоронцями зафіксовано 5 епізодів отримання інспектором хабарів на загальну суму понад 50 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Під час останньої передачі коштів інспектор був затриманий, та йому повідомлено про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За клопотанням прокурора судом підозрюваного відсторонено від займаної посади та стосовно нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 241,8 тис. грн.

Зазначений злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.