Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області.

“27 лютого до суду направили матеріали кримінального провадження стосовно 55-річного підприємця. Встановлено, що чоловік, користуючись своїм службовим становищем, привласнив державні кошти під виглядом капітального ремонту укриттів в навчальних закладах”, – йдеться у повідомленні.

Протягом 2022-2023 років підприємець уклав вісім договорів із відділом освіти, молоді та спорту Калинівської міської ради. Він мав провести ремонт та утеплення укриттів навчальних закладів.

“Під час виконання робіт підприємець вносив до актів виконаних будівельних робіт свідомо неправдиві відомості щодо сум нарахованої заробітної плати робітникам. Надалі, після проведення коштів за виконані роботи та надходження бюджетних коштів на розрахунковий рахунок, він забирав різницю коштів собі, тим самим фактично незаконно ними заволодів. Внаслідок таких злочинних територіальній громаді завдано шкоди на понад 850 тисяч гривень. З метою відшкодування завданих збитків потерпіла юридична особа подала цивільний позов”, – додали у Вінницькій обласній прокуратурі.

Дії правопорушника кваліфікували за частиною 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 1 і частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення). Чоловіку загрожує від п’яти до восьми років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років. Невдовзі він постане перед судом.