Міжнародна організація “Репортери без кордонів” засудила перешкоджання  польською поліцією роботі журналіста Михайла Ткача та оператора Ярослава Бондаренка. Відповідна заява розміщена у соцмережі Х: “Двоє журналістів українського медіа “Українська правда” були затримані вчора на кілька годин польською поліцією під час репортажу біля білоруського кордону. Протягом кількох годин їх обшукували та вилучили техніку. RSF засуджує перешкоджання їхній роботі”.

Як повідомили в редакції, знімальна група УП у складі керівника відділу журналістських розслідувань Михайла Ткача та відеографа Ярослава Бондаренка була затримана 28 лютого польськими правоохоронцями під час зйомок матеріалу про транзит продукції між Польщею та Росією і Білоруссю.

Польські поліцейські під час затримання провели обшук машини, забрали картки пам’яті з камер, усі телефони та документи наших колег.

Поліція Підляського воєводства опублікувала коротке повідомлення про те, що “не затримувала журналіста з України”.

Пізніше поліція повідомила, що офіцери вжили заходів, щоб встановити особи людей, перебування яких у прикордонній зоні стурбувало мешканців.