Цей овоч можна вживати як у свіжому вигляді, так і в приготованому, наприклад, у салатах і супах. Селеру також широко вживають у вигляді соку.

Вона поживна, і додавання її в раціон може принести користь здоров’ю кількома способами, наприклад, поліпшити споживання антиоксидантів і сприяти здоровому рівню артеріального тиску, пише Health.

Овоч містить кілька рослинних сполук і поживних речовин, корисних для здоров’я серця. Він може знизити фактори ризику серцево-судинних захворювань, таких як високий кров’яний тиск, атеросклероз і утворення тромбів. А сік селери багатий на калій, мінерал, необхідний для регуляції кров’яного тиску. Селера містить безліч речовин, що чинять антиоксидантну та протизапальну дію на організм. Антиоксиданти допомагають запобігти пошкодженню клітин.

Кофеїнова кислота, ферулова кислота, апігенін, п-кумарова кислота, лютеолін і кемпферол – це лише кілька прикладів потужних антиоксидантів, виявлених у селері.

Вона є хорошим джерелом низки поживних речовин, включно з клітковиною, вітамінами та мінералами. Крім того, в селері дуже мало вуглеводів, що робить її популярним овочем серед тих, хто дотримується низьковуглеводних дієт, таких як кето-дієта.

Селера низькокалорійна: два великих стебла містять менше 20 калорій. Це пов’язано з тим, що вода становить 95% ваги селери. Це робить її продуктом, який особливо зволожує.

Два великих стебла селери покривають 12% щоденної потреби у фолієвій кислоті, вітаміні B, необхідному для дозрівання еритроцитів, синтезу ДНК і поділу клітин.

Селера також є гарним джерелом вітаміну К, який необхідний для функціонування білків, що беруть участь у згортанні крові та підтримці здоров’я кісток.

Також селера містить калій, марганець, вітамін С і клітковину. Вживання двох великих стебел селери на день покриє 7% щоденної потреби в клітковині, яка підтримує здоров’я серця і травної системи, забезпечуючи здорове середовище кишківника, запобігаючи закрепам і знижуючи рівень ліпідів у крові. Рекомендується вживати як листову, так і коренеау селеру.
Дослідженнями доведено, що листові овочі знижують ризик серцевих захворювань і навіть розвитку деяких видів раку.