Сексуальний зв’язок між Клінтоном і Левінськи тривав із 1995-го до 1997 року і коштувало експрезиденту посади.

Наразі 50-річна американська активістка, письменниця і правозахисниця Моніка Левінськи, яка наприкінці 90-х років минулого століття стала фігуранткою секс-скандалу з на той момент президентом США Біллом Клінтоном, стала обличчям кампанії “У тебе є сила”, ініційованої брендом Reformation. Про це вона розповіла в інтерв’ю, яке опублікували на сайті американського видання Elle. Фото з участю Левінськи опубліковано на сайті бренда й на його сторінці в Instagram.

Левінськи знялася для реклами нової колекції бренда, щоб мотивувати американських жінок піти голосувати на наступних виборах. За словами Левінськи, останніми роками саме “розчарування виборців” і “апатія” заважають їм прийти на виборчі дільниці. Партнером бренда в цій кампанії з участю Левінськи стала організація Vote.org.

Левінськи на фото демонструє яскраво-червоний костюм-двійку, светри, спідниці та інше вбрання.

За словами жінки, їй хотілося протиставити щось апатії співвітчизників напередодні президентських виборів у листопаді.

На сторінці бренда зазначають, що промоакція “У тебе є сила” у співпраці з Vote.org покликана нагадати американським виборцям, що кожен голос має значення.

Як відомо, Левінськи познайомилася з Клінтоном під час роботи в Білому домі 1995 року, де вона проходила стажування. Свідчення, які дав Клінтон під присягою щодо інтимного зв’язку з Левінськи, стали причиною для обвинувачення президента у лжесвідченні й початку процедури імпічменту в 1998 році.

Президента визнали невинуватим у даванні неправдивих свідчень і перешкоджанні правосуддю, що могло стати приводом для усунення з посади. За неповагу до суду Клінтона оштрафували на $90 тис., його ліцензію на юридичну практику в Арканзасі було припинено. Крім того, рейтинг Клінтона різко впав, що не дозволило йому балотуватись на наступний термін.

Тим часом Моніка зробила успішну кар’єру і чудово виглядає у свої 50 років.