Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання “Герой України” льотчику Владиславу Рикову. Полковник загинув на початку лютого, коли під час бойового вильоту в літак влучила російська ракета. 30-річного військового з почестями поховали у Вінниці.

Відповідний указ опублікована на сайті глави держави 24 лютого.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» РИКОВУ Владиславу Миколайовичу – полковнику (посмертно)”, – йдеться у повідомленні.

Владислав Риков був родом з Луганщини. В шестирічному віці він залишився сиротою, коли родину вбили бандити. Хлопця всиновив правоохоронець Юрій Покусай, який прищепив юнаку любов до неба. Бо мав хобі – літаки.

На рахунку військовий льотчик мав 385 вильотів. 7 лютого, коли виконував бойове завдання, літак офіцера вразила ворожа ракета Р-37. 11 лютого чоловіка за почестями поховали на алеї Слави у місті Вінниці, де знаходиться штаб командування Повітряних сила ЗСУ.

Нагадаємо, раніше у Вінниці також знайшов вічний спочинок 25-річний льотчик Сергій Пархоменко. На честь військового названо одну з міських вулиць.