4 березня закінчився термін подачі документів на посаду ректора ВНМУ.

Як стало відомо із наших джерел, документи могли подати такі особи:

Трійця кандидатів, які приймали участь у скасованому конкурсі.

А це професори Світлана Жук, Олег Власенко та Вікторія Петрушенко.

А, крім них, директор університетської клініки, професор Андрій Семененко, завідувач кафедрою ВНМУ, професор Віталій Тихолаз, викладач вузу, професор Олена Комар.

І найбільша інтрига — чи подав документи на конкурс легендарний військовий хірург, заслужений лікар України, професор, генерал-майор, начальник медслужби із Міністерства оборони, учасник російсько-української війни, земляк із Жмеринщини, нині викладач ВНМУ Андрій Верба?

На момент виходу газети ця інтрига зберігалась.

На сьогодні прийом документів від кандидатів уже закінчений. Щоправда, 10 днів дається на те, щоб отримати додатково документи претендентів поштою. Далі МОЗ розгляне кандидатури претендентів, в тому числі перевірить на предмет академічної доброчесності. А далі стартують виборчі перегони.

Крім участі в них генерала Андрія Верби, інтрига зберігається і стосовно засідання та оприлюднення результатів плагіату НАЗЯВО у дисертації та науковій роботі Вікторії Петрушенко. Якщо повторна заява зареєстрована 13 лютого, то коли має відбутись оприлюднення за схемою, схожою до дослідження наукової праці Шкарлета? Через місяць? Раніше? Пізніше?

Як вчинить МОЗ? Чи допустить кандидатів, в яких виявить НАЗЯВО плагіат до конкурсу?

Одним словом, медична Мекка Поділля, яка підготувала та ще підготує десятки тисяч лікарів для України та більше 100 країн світу — в очікуванні. Те, що будуть сюрпризи і резонанс — сумнівів немає.