Блокують дорогу і на Вінниччині — неподалік села Степового Гайсинського району. На техніку люди вчепили плакати зі словами «Ми за чесну передачу земель громадам», «Не дамо обікрасти аграріїв» та «Нардеп Хомутинник грабує аграріїв та селян».  Таким чином активісти висловлюють своє невдоволення податковою політикою влади щодо аграріїв.

– Ми просимо вибачення за вимушені незручності, але на цей радикальний крок сільгоспвиробників штовхає податкова політика влади та аграрних олігархів, які в погоні за мільярдами знищують українське фермерство. Згідно зі змінами до Податкового кодексу, Верховна Рада скасувала відшкодування податку на додану вартість при експорті сої та ріпаку. Це шкодить малим та середнім сільгоспвиробникам, – розповіли журналісту аграрії з Вінниччини. – Якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних буде скасовано, збитки малих та середніх аграріїв можуть сягнути більше 6 млрд грн. Ми вимагаємо від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних. Просимо захистити законне право кожного українця працювати на своїй землі у рідній країні, не сплачуючи корупційну данину олігархам.

Додамо, що аналогічні акції аграріїв зараз проходять в Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Чернігівській, Рівненській, Одеській, Київській та Хмельницькій областях.

Р.S тільки що журналісту повідомили активісти про те, що після двох годин мітингу дорогу розблокували. Завдяки парламенту сьогодні їхній закон включили у порядок денний і дали доручення податковому комітету в середу його розглянути. В четвер голосування. Що буде далі – ми вам повідомимо.