Компанія МХП активно підтримує та впроваджує соціальні проєкти на територіях своєї присутності. Одним із найбільших регіонів, де МХП здійснює свою діяльність, є Вінницька область. Саме тут розташований птахівничий комплекс ТОВ «Вінницька птахофабрика».

МХП спільно з Вінницькою птахофабрикою сприяє в громаді безперебійній роботі соціальної інфраструктури, а в деяких випадках її відновленню та покращенню стану. Стимулює підприємницьку активність, поліпшує рівень безпеки життєдіяльності, якості освіти, розвитку спорту та утвердження культурних цінностей. В умовах сучасних викликів підтримує сприятливе середовище для забезпечення соціальної стійкості Ладижинської  громади.

Допомогу компанія реалізує через соціальні проєкти та заходи в рамках діяльності напряму корпоративної соціальної відповідальності із залученням Вінницької птахофабрики та БФ «МХП-Громаді». Компанія МХП підтримує активних, тих, хто діє і готовий до змін.

Загалом за 2023 рік на соціальні проєкти Ладижинської громади Вінницька птахофабрика та БФ «МХП-Громаді» виділили понад 11 млн грн. Це проєкти, які ініційовані Фондом: «Роби своє», «Лікар для села», «Кіно заради перемоги», «Скарбничка здоров’я», а також конкурсні проєкти, які втілили жителі громади: спорт, культура, освіта, охорона здоров’я, заклади харчування та обслуговування в соціальній сфері.

Одним із таких проєктів є «Спортивна мрія спортивної родини – Академічне веслування».

Наталія Топалова, ініціаторка проєкту, отримала 200 тис. грн, з яких 100 тис. грн від Благодійного фонду «МХП-Громаді». На ці кошти придбано новий човен та аксесуари до нього.

«Оновлення човнів дуже важливе для відділення академічного веслування. У 2011 році завдяки підтримці МХП ми придбали човен, який допоміг нашому спортсмену Сергію Гуменному стати чемпіоном світу серед студентів. Наразі, з урахуванням зростання зацікавленості дітей у веслуванні, ми придбали ще один човен, який допоможе зменшити навантаження на наш флот та підтримати подальший розвиток спорту», — коментує Наталія.

Леся Турчинська, менеджерка регіональна із соціальних проєктів БФ «МХП-Громаді» додає: «Фонд спільно з Вінницькою птахофабрикою підтримують різноманітні соціальні ініціативи громад, серед них і проєкти, які популяризують активний відпочинок, здоровий спосіб життя, фізичний розвиток молоді та людей різних вікових категорій. Чудово, що є такі ініціативи, адже люди відчувають, що спорт об’єднує громаду, робить її сильнішою».

Ще один проєкт реалізований у Ладижинській громаді: «Здорова спина – основа активного та щасливого життя».

У Ладижині з листопада розпочав свою роботу центр здорової спини та суглобів «FlexiSpine».

Аліна Зайцева, лікарка-реабілітологиня та ініціаторка проєкту перемогла в конкурсі та отримала на реалізацію цієї бізнес-ідеї від БФ «МХП-Громаді» спільно з Вінницькою птахофабрикою 100 тис. грн.

«У наш час багато людей потребують лікування спини та суглобів. Мешканці нашого міста за такими послугами раніше їхали у Вінницю або інші міста. Так прийшла ідея відкрити лікувальний центр у Ладижині, де люди зможуть комплексно пролікуватись, завчасно пройти профілактику захворювань або оздоровити своїх дітей. Також, зараз є багато військових, які потребують реабілітації. У майбутньому плануємо центр розвивати та вдосконалювати для забезпечення здорової та міцної громади», – розповідає Аліна Зайцева.

«Для нашої команди, як і для українського суспільства, наразі в пріоритеті всебічна допомога військовим, ветеранам та їх родинам. Разом з тим, поки українські захисники виборюють перемогу, надзвичайно важливо в наших громадах підтримувати лад: сучасна освіта, якісна медицина, просвітництво та патріотичне виховання молодого покоління, збереження культурної спадщини. Усе це сформує передумови для швидкого відновлення України», – Руслан Волков, директор філії «Птахокомплекс».

Сергій Годун