Минулого тижня Вінницький міський голова разом із головою обласної ради Вячеславом Соколовим відвідали ще один медичний заклад, де відбувається реабілі­тація Захисників та Захисниць. Під час зустрічі з керівництвом центру обгово­рювалися потреби закладу та можливості поліпшення умов для оздоровлення воїнів.

За словами міського голови Сергія Моргунова, уже на найближчому засіданні сесії ВМР планується розглянути питання щодо виділення субвенції з міського бюджету на облаштування інклюзивного та доступного простору у цьому реабілітаційному центрі.

«Ми як громада уже маємо позитивний досвід співпраці із такими медичними закладами, — зауважив Сергій Моргунов. — Сьогодні ми побачили, в яких умовах оздоровлюються наші Захисники і Захисниці. Маємо домовленості із керівництвом закладу продовжити взаємодію, щоб створити додаткові умови для реабілітації наших військових. Також будемо спільно працювати, аби зробити цей простір інклюзивним та доступним».

За словами міського голови, окремо буде опрацьовуватися механізм щодо стажування та навчання вінницьких лікарів у містах-партнерах та побратимах Вінниці. Зокрема йдеться про медичні установи Нансі, Мюнстера та Карлсруе.

Нові знання та навички будуть корисними для фахівців медзакладу, каже його керівниця. Адже нині у медичному закладі надають не лише реабілітаційні послуги, а також виконують операції та надають терапевтичну допомогу.

«Після хірургічного втручання пацієнти переводяться в реабілітаційні відділення, де з ними займаються лікарі фізичної реабілітаційної медицини, ерготерапевти, фізичні терапевти. В комплексі ми також надаємо фізіотерапевтичне лікування — це процедури, за рахунок яких покращується стан пацієнтів», — розповідає керівниця медичного закладу.

Допомога військовим, які нині захищають країну, а також тим Захисникам та Захисницям, які повертаються в громаду і потребують підтримки — пріоритетне завдання у роботі Вінниці та області, каже голова обласної ради Вячеслав Соколовий.

 

«У координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом ми опрацьовуємо та вивчаємо напрями, в яких можемо допомогти нашим військовим, а також тим закладам, які надають їм послуги. Зараз важливо бути єдиною згуртованою командою, яка всі свої зусилля спрямовує на справу, що буде корисною нашим Захисникам та Захисницям», — додає Вячеслав Соколовий.