Найпарадоксальніше, що їх звинувачують у організації закладів, що надавали послуги інтимного характеру та змушували жінок займатися проституцією. Тобто того нелегального бізнесу, з яким вони мали боротись.

Під час ретельно спланованої спеціальної операції щодо виявлення та припинення діяльності закладів, які надають послуги інтимного характеру, проведено 15 обшуків, — повідомили у прес-службі прокуратури області. — Їх провели і в закладах, які маскувались під масажні салони у Вінниці та інших регіонах держави, помешканнях, автомобілях та службових кабінетах поліцейських. Під час обшуків виявлено та вилучено грошові кошти (гривні, долари США, євро та інші), отримані за зайняття проституцією, сейфи, мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки, чорнові записи, біологічні зразки, предмети, схожі на вогнепальну зброю, боєприпаси, холодну зброю та паспорти осіб, втягнутих у зайняття проституцією, тощо. Злочин, який інкримінують правоохоронцям – «сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією». Винуватцям загрожує до семи років в’язниці.

Щодо підозри поліцейським та обрання їм запобіжних заходів на час слідства — це питання ще вирішується.

У прес-службі обласної поліції жодних коментарів щодо затримання співробітників не дають. А ось в анонімній розмові із нашим журналістом їхній колега ось що сказав:

– Злочин інкримінують двом правоохоронцям управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Ви зрозумійте, робота у нас специфічна, постійно ходимо по лезу бритви. Якщо поліцейський хоче мати максимум інформації у сфері проституції, то має і сам, як то кажуть, «внедритись» туди і мати інформаторів. Зараз рано говорити про якісь звинувачення, бо, як мені відомо, заяву до органів написали власники закладів, де і надавали послуги інтимного характеру. Триває перевірка.

Тим часом у соцмережах триває активне обговорення даної історії. Зокрема, читач Руслан ось що про це все думає.

– Так воно і працює, за принципом «що охороняємо — з того й живемо»: управління з протидії торгівлею людьми торгує людьми, управління по боротьбі з наркотиками кришує наркоторгівлю і так далі.

Віталіна Володимирова