Міністерство охорони здоров’я України за результатами засідання комісії з проведення перевірки відповідності претендентів вимогам до керівника закладу вищої освіти, затвердженої наказом МОЗ від 17 квітня 2023 року No 717 «Про утворення та затвердження складу комісії з проведення перевірки відповідності претендентів вимогам до керівника закладу вищої освіти», відповідно до статті 42 Закону України «Про вищу освіту» подало кандидатури таких претендентів Власенка О.В., Жук С.І., Комар О.М., Тихолаза В.О., Петрушенко В.В. та Семененка А.І.

Інші кандидати, яких називали, зокрема генерал-військовий хірург А.Верба, екс проректор Алла Гуменюк, доцент Тетяна Супрунова не вказані. Всі вони, як засвідчує комісія МОЗ, на посаду ректора Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова (далі – Університет), відповідають вимогам законодавства.

Крім того, у зверненні за підписом першого заступника міністра охорони здоров’я С.Дуброва, звучить вимога, відповідно до законодавства, організувати голосування працівників Університету (згідно зі статутом Університету), повідомити МОЗ та претендентів на посаду ректора про час та місце проведення голосування колективу Університету та подати до МОЗ протокол.

Вибори мають відбутись на початку квітня.

Тетяна Квасюк