Після тривалих страйків на кордоні з Україною польські компанії, які співпрацюють з українським бізнесом, втратили мільйони доларів.

Голова Ради міжнародного товариства польських підприємців в Україні Шимон Ващин повідомив, що протягом чотирьох місяців прямі збитки сягнули десятків мільйонів доларів через недопостачання товарів та втрати контрактів.

За словами Ващина, кожна з 44 польських компаній в Україні, опитаних Європейською бізнес-асоціацією, в середньому втратила 700 тисяч доларів. Це призвело до загальних втрат понад 30 мільйонів доларів.

Читайте також: Гуменюк про прорив морської блокади Росії
“Ми не можемо виконувати зобов’язання за контрактами, підпадаємо під штрафи… Це означає, що втрати триватимуть навіть після зупинки протестів на кордоні”, – підкреслив Ващин.

Представники польського бізнесу закликали уряди обох країн прийняти заходи для розблокування кордону. Вони також висловили сподівання на успішні переговори міністрів сільського господарства України та Польщі, які заплановані на 28 березня у Варшаві.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до “Гвардії Наступу”. 🇺🇦

Раніше Україна оголосила про збитки від блокади кордону з Польщею у розмірі 500 мільйонів доларів, що негативно впливає не лише на економіку, а й на обороноздатність країни.