Про це повідомляє видання Українська правда.

“Вперше за 24 роки існування ”Українська правда” представить свій проєкт “УП 100. Сила жінок”. В умовах повномасштабної війни жінки-лідерки пліч-о-пліч з чоловіками захищають Україну на фронті, перетворюють складні обставини на можливості для своїх бізнесів або громад у тилу і рухають країну вперед. Лідерок редакція оголосить 20 березня під час урочистої церемонії”, – йдеться в описі.

До переліку потрапила поетеса сучасної української літератури родом з Вінниці – Катерина Калитко. У 2017 році її книгу “Земля Загублених, або Маленькі страшні казки” стала “Книгою року ВВС”, а у 2019 році її книга “Ніхто нас тут не знає, і ми – нікого” отримала премію “ЛітАкцент року” у номінації “Поезія”.

У творах Калитко часто присутня тема війни, а у своїх інтерв’ю вона не раз наголошувала на тому, що письменники часто можуть змінити суспільство саме словом. У 2023 році поетеса та перекладачка отримала Шевченківську премію. У цьому ж році вона стала авторкою радіодиктанту національної єдності, текст якого мав назву “Дороги України”.

Голова НСЖУ у Вінницькій області Василь Паламарчук поділився, що ще у шкільному віці він помітив у Катерини унікальний дар письменниці та поетеси.

Саме він редагував та писав передмову до першої книги ще 16-ти річної Катерини

«Радуйся земле, поет народився, написав тоді я. Мене вразили глибокі образи школярки, її самобутність,оригінальний почерк. Це дуже талановита і глибока душа. І це джерело таке бездонне, що не кожна пересічна особистість може осягнути її думки та судження, - ділиться письменник та журналіст Василь Паламарчук

Вітаємо землячку, лауреатку і переможницю інших престижних конкурсів. Нехай множаться  її книги. І ця талановита письменниця оспіває Перемогу України.

Тетяна Квасюк