53-річний Володимир Рудяк через конфлікт убив свою дружину Людмилу, а після цього покінчив життя самогубством – перерізав вени.

Тіла батьків виявив їхній неповнолітній син Сергій, який повернувся додому з навчання. Односельчани подружжя називають різні версії цієї кривавої драми. Одні кажуть, що покійний постійно ревнував кохану, інші впевнені, що тут не обійшлось без містики…

– Про родину Рудяків ніхто поганого слова не скаже. Виховували двох синів. Працьовиті, худобу тримали, торгували у м’ясному павільйоні у Вінниці. Тільки сімейне життя не склалось, – кажуть у сільській раді Іванова. – Останні 15 років подружжя постійно сварилось. Був навіть випадок восени минулого року, коли жінка переїжджала від чоловіка до батьків, то він у неї на подвір’ї речі обілляв бензином та запалив. Довелось викликати рятувальників.

За словами односельчан, останнім часом Людмила та Володимир мешкали окремо. Це засмучувало їхніх дітей. Тому, коли подружжя два місяці тому помирилось і знову стало жити разом, щастю синів не було меж. Здавалось, сімейне життя налагодилось. Ніщо не віщувало біду. Старший син знову повернувся на заробітки у Польщу. А 17-річний Сергій був біля матері та батька.

Того трагічного дня хлопець повертався із навчання з Гущинець. Двері у хату були замкнені, то ж він скористався своїм ключем. Коли зайшов на кухню, був шокований. На підлозі у калюжі крові лежав тато. Від крику Сергія збіглись всі сусіди. В іншій кімнаті вони знайшли мертву Людмилу. У жінки було кілька ножових поранень в живіт.

Хоронили подружжя Рудяк із однієї хати, тільки могили в різних місцях. Залишились сиротами їхні діти, які досі не можуть прийти до тями від горя…

Віталіна Володимирова